3 anledningar till varför du ska upprätta en digital strategi!

Varför ska du upprätta en Digital Strategi och hur gör man för att den ska hjälpa er att nå bolagets affärsmål?
Lästid: 2 min
Robin Vendel
Tillbaka till bloggen

När det kommer något nytt så vill alla vara med, trender går att spåra och se överallt i vårt samhälle, inte minst inom IT och digitaliseringen. På senare år så har det blivit väldigt populärt att alla skall skriva digitala strategier, men behövs det verkligen?

Det kanske inte riktigt är samma sak som de traditionella IT-strategierna, men är skillnaderna så stora att vi inte längre bara bör hålla oss till dessa?

Här vill jag säga - JA!
Det finns skillnader i de olika typerna av strategier och jag tycker framförallt att det är viktigt att skriva en digital strategi. Därför får du nedan tre anledningar till varför ni bör upprätta en digital strategi i er organisation.

 

1. Den har ett bredare perspektiv än en traditionell IT-strateg

Det blir allt viktigare att hänga med i den digitala utvecklingen och här pratar vi inte bara om IT-avdelningen. Alla delar utav en verksamhet påverkas, vilket en strategi verkligen måste ta hänsyn till. Att ha rätt teknik är också fortsatt viktigt, men ännu viktigare har det blivit att förstå vilken teknik som användarna egentligen behöver!

 

2. Fokusera på organisationens slutanvändare

I en digital strategi hamnar användarna i centrum, istället för tekniken, då strategin skall fokusera på hur de kan bli mer effektiva med hjälp av digital teknik. I slutändan så är det ändå genom att servera slutanvändarna med så bra verktyg som möjligt som ger upphov till effektivitet och trivsel bland medarbetarna, vilket i sin tur genererar vinster för bolaget.

 

3. Öka tillväxt och effektivitet

Arbete som i en organisation sker på ett okoordinerat och slumpmässigt sätt är sällan effektivt. En digital strategi hjälper organisationer att strukturera och koordinera sina digitaliseringsinitiativ på ett mer effektivt sätt, för att ge bolaget en bättre möjlighet att behålla sin konkurrenskraftighet.

 

Så nu är det bara att sätta igång och upprätta er digitala strategi! Behöver ni hjälp? Se vår guide om digitala strategier!

 

New Call-to-action 

Låt oss veta vad du tycker!

Har vi rätt eller är vi ute och cyklar?

Prenumerera på artiklar

Relaterade artiklar

IoT: hot eller möjlighet?

Vad betyder teknikbegreppet Internet of Things och hur ser framtiden ut? I det här blogginlägget får du ta del av praktiska exempel och ...
Läs artikeln

Coolifiering genom teknik - vår planets räddning?

Teknik är svaret på så många frågor idag. Är det även svaret på hur vi ska rädda vår planet?
Läs artikeln

Vad är egentligen en digital strategi?

Vad är en Digital Strategi? hur skriver man en sådan och hur ser man till att verksamheten får ut så mycket som möjligt av den Digitala Strategin?
Läs artikeln