5 tips för att hänga med i IT-utvecklingen!

Hur kan man hålla sig uppdaterad på det senaste inom digitalisering och IT? Nedan får du fem tips på hur du bättre kan hänga med!
Lästid: 4 min
Rebecka Birgersson
Tillbaka till bloggen
digital workplace

Dagens IT chefer och CIOs står inför en stor utmaning, den tekniska utvecklingen går framåt i rekordfart vilket gör det svårt att hänga med. När den yngre generationen som har vuxit upp med smarta telefoner och appar tar klivet in på arbetsmarknaden, kan det kännas ännu svårare att vara aktuell.

Hur kan man hålla sig uppdaterad på det senaste inom digitalisering och IT? Nedan får du fem tips på hur du bättre kan hänga med!

1. Bredda perspektivet!

Titta inte bara på vad direkta konkurrenter i din egen bransch gör, utan se till företag i andra mer IT-intensiva branscher gör för att få insikt i möjligheter och framtida projekt.

Det är ofta teknikbolagen, med starkare ekonomiska muskler, som har möjlighet att investera i nya lösningar, som med tiden också pressar ner priserna och gör dem aktuella för flera.

2. Se sen ännu längre... bortom gränserna!

Begränsa dig inte till att bara läsa om lösningar som skulle kunna vara aktuella för ditt företag inom en snar framtid. Se lite längre, i morgondagens samhälle kan självkörande bilar och rymdresor vara en del av vardagen, för att ha en insikt i vad som kommer och kunna agera tidigt. High-tech-material som NASA idag utvecklar kanske om några år kan vara vardag i flera tillverkningsföretag!

3. Kika på webbsidor utanför Sverige

Vi prisas ofta för att ligga ganska långt fram i teknikutvecklingen i Sverige, men vi är fortfarande ett par steg efter flera marknader så som USA och Asien. Att även kika in på utländska webbsidor så som Forbes, Silicon Republic och Fast Company ger en hint om vad som kommer att komma till Sverige.

4. Lyssna till dem som gillar teknik!

Sök dig till de som gillar teknik och lyssna! Vare sig det är en släkting, kollega eller någon du träffat på en nätverksträff, var lyhörd inför vad denne har att säga. Ofta är det unga personer som vill vara först med det senaste, att lyssna till dem ger dig en bra insikt i vad som är på gång och en möjlighet att bli serverad med information istället för att spendera massa tid att läsa på nätet.

Läs mer:  3 viktigaste 2016. vad är IM, BOT och AI?


5. Webbinars!

Många företag erbjuder kostnadsfria webbinars där de går igenom sina senaste trendspaningar inom IT och digitalisering. T.ex. Gartner har ett flertal som är helt gratis att delta i och de flesta går även att se i repris om man inte har möjlighet att lyssna in live. Webbinars är ett effektivt sätt att få en översikt kring marknaden utan att du behöver ta dig till någon speciell plats eller göra massa plats i kalendern. Du kan sitta vid ditt skrivbord på jobbet eller hemma och svara på mail och arbeta parallellt om du så vill.

Vi lever idag i ett nytt samhälle som bara kommer bli allt mer digitalt, att hänga med i digitaliseringen och vara öppen för förändring kommer att vara avgörande för hur ditt företag lyckas på marknaden. Det är därför viktigt att ha en IT-strategi som är framtidssträvande och som hjälper din verksamhet att ta klivet in i en mer digital arbetsplats. Så försök hänga med!

Låt oss veta vad du tycker!

Har vi rätt eller är vi ute och cyklar?

Prenumerera på artiklar

Relaterade artiklar

IoT: hot eller möjlighet?

Vad betyder teknikbegreppet Internet of Things och hur ser framtiden ut? I det här blogginlägget får du ta del av praktiska exempel och ...
Läs artikeln

Coolifiering genom teknik - vår planets räddning?

Teknik är svaret på så många frågor idag. Är det även svaret på hur vi ska rädda vår planet?
Läs artikeln

3 anledningar till varför du ska upprätta en digital strategi!

Varför ska du upprätta en Digital Strategi och hur gör man för att den ska hjälpa er att nå bolagets affärsmål?
Läs artikeln