Bli en bättre mötesdeltagare på 3 minuter

Det du kan göra för att bli en bättre mötesdeltagare är två enkla saker, var mentalt närvarande och ta med dig de få saker du måste agera på efter mötet.
Lästid: 2 min
Fredrik Ljungdell
Tillbaka till bloggen

hur har man bra möten?

Möten är viktiga ur så många aspekter, men samtidigt är det det bland de dyraste aktiviteterna ett företag kan ta för sig. Det är vanligt att man har för många deltagare, deltagare som inte behöver vara där eller deltagare som sitter och mailar istället för att vara en del av mötet.

Det du kan göra för att bli en bättre mötesdeltagare är två enkla saker, var mentalt närvarande och ta med dig de få saker du måste agera på efter mötet.

Leder du möten ska du läsa mitt tidigare inlägg här: 4 enkla steg till att leda bättre möten 2016


Steg 1 - Lämna datorn

Om du inte skall presentera något så behöver du ingen dator, 9 av 10 mötesdeltagare som har datorn med sig och inte presenterar är inte mentalt närvarande på mötet utan sitter och arbetar med annat. Gör inte så.

Steg 2 - Stäng av din ljud och vibration på din mobiltelefon

Det är viktigt att våra nåbar, det bästa du kan göra är att ha en tyst telefon som du någon gång under mötet kan kolla av för att se om det finns något brådskande istället för att du blir distraherad av Facebook-likes och inlägg på Instagram under mötet.

Steg 3 - Ta med dig post-it och en penna

Ditt post-it blad är heligt på mötet, försök att inte rita på det utan var mentalt närvarande i hela dialogen.

Steg 4 - Skriv upp dina action points

På ditt post-it blad skriver du upp de punkter du måste agera på efter mötet och till vem skall återrapportera dem.

Om din inställning till möten är att vara närvarande och ta med dig dina Actions Points ”AP’s” kommer du snabbt kunna avgöra vilka möten du inte behöver vara med på och du kommer höja värdet av din närvaro där du behöver vara med.

Låt oss veta vad du tycker!

Har vi rätt eller är vi ute och cyklar?

Prenumerera på artiklar

Relaterade artiklar

Blanda häxa på personalen - bygg tvärgrupper

Blanda häxa på din personal! Sätt samman personer från olika avdelningar i tvärgrupper för att fånga in allas åsikter och behov
Läs artikeln

Upphandla molntjänster: Engagerade användare är nöjda användare

Genom att utföra workshops, medarbetarundersökningar och djupintervjuer med dina medarbetare kan du köpa in IT-system anpassade efter deras behov
Läs artikeln

4 enkla steg till att leda bättre möten 2016

Jag är produktivitetsfantast och har under åren blivit väldigt bra på att hålla korta och effektiva möten, under 2015 har jag kallat och lett 191st ...
Läs artikeln