IT-chefen är den riktiga HR-chefen...

Om man nu tänker på alla dessa tjänster som faktiskt är sprunget ur IT-nördarnas värld, vad behöver du som HR-chef egentligen ha koll på framöver då?
Lästid: 3 min
Robin Vendel
Tillbaka till bloggen

Gamification, samarbetet mellan HR och IT

Så är det såklart inte. Det jag vill att alla ska öppna ögonen för är hur viktigt det är för HR att ha en bra förståelse för IT och ny teknik för att kunna bedriva modern HR.

HR-chefen med sin avdelning har som absolut största uppgift att rekrytera rätt människor, utveckla dem och se till så att rätt personer stannar på företaget. Inom de flesta företag kallar man det idag för en "Employer Branding-strategi". En strategi som har syftet att kunna attrahera, motivera, utveckla och behålla nuvarande och framtida anställda.

Hur bedriver man då modern HR?

Det gör man genom att möta medarbetarna på deras villkor och då menar jag inte att man ska gå med på allas krav hela tiden utan att man ska använda den nya teknik och de verktyg som engagerar medarbetare. Om man nu tänker på alla dessa tjänster som faktiskt är sprunget ur IT-nördarnas värld, vad behöver du som HR-chef egentligen ha koll på framöver då?

Massvis! Men i det arbetet jag gör stöter jag varje vecka på intressanta spelare och verktyg för detta. Så om ni inte redan kommit långt i samarbetet mellan HR och IT i ert företag kommer här en start med två tips som ni kan börja diskutera kring:

1. Talent Management-verktyg

Skapa dig kontroll över hur du utvecklar och utbildar dina medarbetare för att hålla dem stimulerade.

Exempel: Globesoft har idag ett Talent-Management verktyg som heter Reachmee som ex åskådliggör hela processen, kompetensutvecklar och gör kompetensskattning och Gap-analyser.

2. Gamification-verktyg

En idé som har visat sig vara extremt framgångrik för att engagera medarbetare. Möjliggör situationen att kunna kvantifiera allt och låt medarbetararna samla poäng och "levla" genom system som har koll på att berömma, belöna och motivera medarbetare på deras villkor.

Exempel: Inspiration Company ,ett verktyg som hjälper dig som HR-Chef att få dina medarbetare att vara mer lojala och motiverade.

Om du inte redan jobbar med dessa, eller liknande strategier, kommer du om 2-3 år inte längre kunna attrahera de bästa kandidaterna. Så jag vill skicka med en sista uppmaning till alla mina vänner på IT och HR: börja prata och börja samarbeta!

Låt oss veta vad du tycker!

Har vi rätt eller är vi ute och cyklar?

Prenumerera på artiklar

Relaterade artiklar

IoT: hot eller möjlighet?

Vad betyder teknikbegreppet Internet of Things och hur ser framtiden ut? I det här blogginlägget får du ta del av praktiska exempel och ...
Läs artikeln

Coolifiering genom teknik - vår planets räddning?

Teknik är svaret på så många frågor idag. Är det även svaret på hur vi ska rädda vår planet?
Läs artikeln

3 anledningar till varför du ska upprätta en digital strategi!

Varför ska du upprätta en Digital Strategi och hur gör man för att den ska hjälpa er att nå bolagets affärsmål?
Läs artikeln