Vad jag lärt mig om innovation och team-kreativitet

Hur får man ett team att samarbeta, öka kreativitet och innovationsförmåga. Låt oss titta lite på vad forskningen säger om innovation och kreativitet i team: Följande punkter är från studier och forskning genomförd av Harvard-ikonen Roger Schwarz.
Lästid: 3 min
Alexander Larsson
Tillbaka till bloggen

photodune-11319081-coworking-concept-business-meeting-l-724515-edited.jpg

En del hävdar att innebandy är Sveriges nationalsport och jag har själv spelat i ett innebandylag i över tio år under min uppväxt. Jag föredrar laget framför jaget, både när jag tränar och när jag arbetar. Tillsammans i lag eller team kan man uträtta underverk. Det jag tycker mig ha upptäckt med tiden är hur viktig del kreativitet och innovation är av ett team-bygge. 

Låt oss därför titta lite på vad forskningen säger om innovation och kreativitet i team: Följande punkter är från studier och forskning genomförd av Harvard-ikonen Roger Schwarz.


1. Övertygande vision

Team är mer innovativa när medlemmarna har en gemensam förståelse för teamets mål och även tagit målen till sig. Tydliga mål skapar mening och motivation för gruppmedlemmar.

2. Ömsesidigt målberoende

Målberoende handlar om att se till att individer endast tjänar på individuell måluppfyllnad om teamet också tjänar på det. Ett landslag i tennis har exempelvis ett lågt målberoende då enskilda spelare inte behöver ta hänsyn till att övriga spelare når sina mål för att man själv själv ska kunna nå sitt mål. En innebandyspelare är däremot beroende av att lagmedlemmarna presterar eftersom deras mål är gemensamt, en innebandyspelare har därför ett högt målberoende. Målberoende skapar du genom att sätta mål som behöver uppfyllas kollektivt och även se till att ni löser och tar tag i problem som ett team.

3. Innovationsstöd

Team blir mer innovativa när ledare förväntar sig innovation och stöttar den. Ledare behöver ge sitt stöd såväl när något misslyckas som att belöna och fira när det lyckas.

4. Uppgiftsorienterat

Detta ska vara något som är förankrat från visionen. Team som är fokuserade på uppgiften, har koll på resultaten och ger varandra feedback presterar också högre.

5. Ett sammansvetsat team

Sammanhållning skapar engagemang för teamet och en önskan att vara en del av laget. Forskningen visar att trygghet är en förutsättning för att medlemmarna ska kunna utmana både varandra och status quo.

6. Kommunikation

Stark intern kommunikation (mellan teammedlemmar) skapar en bra grund för att dela kunskap och idéer såväl som en säker miljö för att ge feedback. Extern kommunikation (kommunikation med människor utanför teamet) skapar en lärande innovationsprocess med idéer som man kan ta med sig in i teamet.

Nu är det upp till alla ledare och lagbyggare där ute att börja främja kreativitet och innovation med hjälp av ovanstående medel. Funderar du över hur detta går att applicera hos er eller hur ni ska aktivera användare eller team-medlemmar på ett bättre sätt? Hör gärna av er med frågor och funderingar!

Låt oss veta vad du tycker!

Har vi rätt eller är vi ute och cyklar?

Prenumerera på artiklar

Relaterade artiklar

IoT: hot eller möjlighet?

Vad betyder teknikbegreppet Internet of Things och hur ser framtiden ut? I det här blogginlägget får du ta del av praktiska exempel och ...
Läs artikeln

Coolifiering genom teknik - vår planets räddning?

Teknik är svaret på så många frågor idag. Är det även svaret på hur vi ska rädda vår planet?
Läs artikeln

3 anledningar till varför du ska upprätta en digital strategi!

Varför ska du upprätta en Digital Strategi och hur gör man för att den ska hjälpa er att nå bolagets affärsmål?
Läs artikeln