Steget efter digital överlevnad

Digitaliseringen är en förutsättning för utveckling. Här kan du läsa våra tankar om digital överlevnad, och hur du utvecklas med digitaliseringen.
Lästid: 4 min
Minou Klarberg
Tillbaka till bloggen

Digitalisering konsulter

Digitaliseringen tog rykande fart under 2000-talet; och har lett till enorma möjligheter för företag och organisationer. Digitaliseringen har tvingat många (om inte alla) att tänka om gällande strategier, verktyg, mobilitet och företagskultur.

Häromdagen publicerade Chef.se en lista med tips, Så överlever du digitaliseringen. Den tar bland annat upp nyfikenhet och mod som två viktiga punkter. Nyfikenheten kan absolut leda verksamheten i rätt riktning; och mod behövs när man tar det sista steget till ett nytt system eller verksamhetsförändring. Men räcker det?

Det som jag reagerade på i artikeln är titeln: "Så överlever du digitaliseringen".

Det är viktigt att inte se digitalisering som ett nödvändigt ont och det gör mig aningen rädd för framtiden för många bolag om man ser med rädsla på den här typen av förändringar. Digitaliseringen i sig har många redan överlevt, numer ställs vi oftast framför problemet hur vi integrerar digitaliseringen och hur vi använder den som innovation på ett smidigt och smärtfritt sätt.

Digitalisering är en förutsättning för utveckling. Det är något som måste integreras med företagen annars kan resultaten bli svidande. IT är navet i din organisation och IT-chefens roll måste bli mer strategisk så att ni inte står där med en IT-avdelning vars tid går åt till brandsläckning och kortsiktiga operativa beslut. Harvard Business Review har gjort en undersökning som visar på att teknikpionjärer blir mer lönsamma; vilket vi ser som en självklarhet.  

Med det sagt tänkte vi från UCIT dela med oss av våra egna tips om digital integrering och innovation:Jag tycker att Chef.se har några bra poänger, men detta inte något som bara måste överlevas. Steget efter digital överlevnad är digital integrering och digital innovation. Vi tror på att integreringen och innovationen får oss att utvecklas till det bättre samt att IT-chefens roll, just nu och många år framöver, är bland det viktigaste som finns i din organisation. 

  1. Gör en större del av organisationen mer delaktig i att formulera en teknikstrategi.
  2. Se till att flera avdelningar får insyn i vad IT gör och kan göra, genom till exempel en tvärgrupp. 
  3. Se till att IT-avdelningen får insyn i vad de andra gör. De flesta kan få ut stor nytta av att få deras syn på problemet, till exempel hur en webmaster löste bemanningen på akuten.

Om vi ska sammanfatta lite; fungerar IT som ett stöd för verksamheten och medarbetarna kan arbeta utan frustration så har ni kommit långt. Grattis! Ni kommer att en av framtidens arbetsgivare. Om du däremot känner att det finns lite mer att lära och vill veta mer om detta så börja gärna med att läsa om vad Enterprise Mobility är. Kanske kan ni känna av vad ni kan göra på egen hand för att hjälpa era medarbetare utvecklas med digitaliseringen. 

Lycka till, och om du har frågor kontakta oss!     

Låt oss veta vad du tycker!

Har vi rätt eller är vi ute och cyklar?

Prenumerera på artiklar

Relaterade artiklar

IoT: hot eller möjlighet?

Vad betyder teknikbegreppet Internet of Things och hur ser framtiden ut? I det här blogginlägget får du ta del av praktiska exempel och ...
Läs artikeln

Coolifiering genom teknik - vår planets räddning?

Teknik är svaret på så många frågor idag. Är det även svaret på hur vi ska rädda vår planet?
Läs artikeln

3 anledningar till varför du ska upprätta en digital strategi!

Varför ska du upprätta en Digital Strategi och hur gör man för att den ska hjälpa er att nå bolagets affärsmål?
Läs artikeln