Teknik + Hälsa = Sant

För några veckor sedan deltog jag, min kollega Rebecka och 1000 andra kvinnor på konferensen Women in Tech.
Lästid: 4 min
Josefine von Uthmann
Tillbaka till bloggen
Women in tech UCIT

För några veckor sedan deltog jag, min kollega Rebecka och 1000 andra kvinnor på konferensen Women in Tech. Det är en konferens till för att dela erfarenheter, inspirera och motivera kvinnor i tech-branschen och även att få fler kvinnor att söka sig till tech-yrken. Kvinnor är fortfarande en minoritet i tech-branschen men allt fler kvinnor söker sig till tech-yrken. En rolig indikator på att fler tjejer blivit intresserade av tech är att biljetterna till den här Women in Tech konferensen tog slut på 10 min. Personligen tyckte jag att det var en toppendag och det var väldigt givande att lyssna på så många spännande kvinnliga tech-profiler. 

Hur mår jag?

En av presentationerna på konferensen hölls av ett företag som ger ut en app där du kan hålla koll på din hälsa. I appen kan du fylla i vad du äter, hur du tränar m.m. så att du kan hålla koll på din vikt för att du ska nå dina hälsomål. Under presentationen pratade de mycket om att de i framtiden ska kunna kartlägga din hälsa ännu mer, genom att integrera ännu fler appar. Det kan då vara appar som tex mäter din sammansättning och dina hormoner. Istället för att gå till doktorn ska du kunna använda appen för att svara på frågan ”Hur mår jag?”.

Trött på hormoner

En av kommentarerna som kom upp efter deras presentation var att man hade förväntat sig att få höra mer om teknik och inte så mycket om hormoner och saker som händer i kroppen. Detta var en intressant kommentar och föreläsarnas svar lämnade lite att önska. Och om jag fick önska, vilket jag nu kommer göra, så önskar jag att de hade svarat någonting i stil med att "Tech finns överallt". Det är inte någonting enskilt som man kan lägga till en produkt eller tjänst. Teknik finns i allting vi gör och alla produkter och tjänster som vi köper och använder har teknik i sig på något sätt.

Tech är alltså ingen enskild bransch längre utan den finns i alla branscher. Detta är för många inget revolutionerande tankesätt. Vi pratar ofta om detta på kontoret, med våra kunder och jag vet att många delar denna uppfattning. Men det som slog mig och som är intressant var att detta togs upp just under Women in Tech. En konferens där man kan tänka sig att många tycker det är självklart att tech finns i allting runtomkring oss. Men så enkelt är det såklart inte. Utmaningen blir för oss som anser att vi har "förstått det" att få med oss de andra så att vi tillsammans kan införa ännnu mera tech i vår vardag och på våra arbetsplaser.


Hur ser dina utmaningar ut? Har du kommit på hur man får men sig alla på tech-tåget? Dela gärna med dig i kommentarsfältet.

New Call-to-action

Låt oss veta vad du tycker!

Har vi rätt eller är vi ute och cyklar?

Prenumerera på artiklar

Relaterade artiklar

IoT: hot eller möjlighet?

Vad betyder teknikbegreppet Internet of Things och hur ser framtiden ut? I det här blogginlägget får du ta del av praktiska exempel och ...
Läs artikeln

Coolifiering genom teknik - vår planets räddning?

Teknik är svaret på så många frågor idag. Är det även svaret på hur vi ska rädda vår planet?
Läs artikeln

3 anledningar till varför du ska upprätta en digital strategi!

Varför ska du upprätta en Digital Strategi och hur gör man för att den ska hjälpa er att nå bolagets affärsmål?
Läs artikeln