3 viktigaste 2017. Vad är DW, BOT och AI?

Vill du veta vilka trender du måste hänga med på 2017? ta en titt på dessa områden för er digitala arbetsplats.
Lästid: 3 min
Fredrik Ljungdell
Tillbaka till bloggen
  • 2020 kommer Botar stå för 40% av alla Mobila interaktioner och vi kommer gå in i en ny teknisk era där apparna ersätts av IM och Botar. - Gartner
  • 2018 kommer över 20% av allt material som produceras på arbetsplatsen, rapporter, mötesprotokoll och säljmaterial vara författat av Botar. - Gartner
  • 2017 kan vara året som ger företagen som vågar vara early adopters en fullständigt orättvis fördel jämte sina konkurrenter. - UCIT

Vi i Teamet på UCIT är med och förändrar hur Sverige arbetar! Varje dag får vi vara en del av förändringsresorna hos våra uppdragsgivare och vi står alla inför en mycket spännande tid. Vissa kallar det den största förändringen sedan den industriella revolutionen.

Den här förändringen kommer otroligt mycket snabbare än vad de flesta kommer att hinna med. Därför vill jag dela med mig av de tre viktigaste sakerna att hänga med på 2017, häng med oss in i framtiden!

 

DW - Digital Workplace

DW står för Digital Workplace och är en utveckling av chattapplikationen, en samlad digital samarbetsyta för hela företaget som möjliggör friktionsfri dialog och kunskapsspridning på ett helt nytt sätt.

Först (och störst) var Slack med sin chattbaserade plattform redan 2013. En universal chattfunktion som hanterar text, bild och alla filformat minimerar intern mailtrafik, ökar sökbarheten och sparar mycket tid. Under hösten 2017 och första månaderna 2017 har vi kunnat se slackinspirerade lösningar från Cisco, Microsoft, Facebook och senast förra veckan från Google.

BOT - Digital kollega

En BOT är en digital kollega, en mjukvara som lever i er Digital Workplace lösning och tar över repetitiva uppgifter från människor. Vi chattar med dem som om vi chattade med en vän eller kollega och de utför de uppgifter vi själva eller någon annan har lärt dem.

Några kul exempel är Leo som jobbar som HR assistent, Standuply som håller stand up möten och Agent.ai som sköter om kundservicen på webben.

AI - Artificiell Intelligens

AI står för Artificiell Intelligens och är en ny generation datorprogram som kan genomföra komplexa uppgifter som traditionellt har krävt människor.

Några spännande exempel på AI på arbetsplatsen är försäkringsbolaget Fukoko i Japan som ersatte 34 analytiker med en licens på ett AI program från IBM, SEB som har anställt AI’t Amelia som jobbar i kundtjänst och amerikanska apotekskedjan CVS som redan 2015

Häng med oss in i framtiden!

Att som företag, CIO eller VD välja att sätta sin organisation i en teknisk miljö som möjliggör Robotkollegor, AI och enklare kommunikation är inte bara lönsamt, vi står inför ett paradigmeskifte som kommer slå hårt mot de företag som inte är först ut.

 

Låt oss veta vad du tycker!

Har vi rätt eller är vi ute och cyklar?

Prenumerera på artiklar

Relaterade artiklar

Svante Randlert - "förändringskultur istället för strukturer för förändring"

Rätt människa på rätt plats som vet vad de ska göra och älskar att göra det. Läs tipsen från Svante Randlert i vår intervju.
Läs artikeln

Intervju med Heléne Lidström, Författare till "Det nya arbetslivet"

Intervju med Heléne Lidström, författare till Det Nya Arbetslivet. "Ledningen behöver vara med på det och agera förespråkare och förebilder i ...
Läs artikeln

Att skriva en digital strategi - del 3: Skapa strategidokumentet

Med mål och prioritering, samt tydliga målbeskrivningar som förklarar hur och varför ni skall uppnå målen så är er digitala strategi på plats.
Läs artikeln