App app app, det där får du göra själv!

Efterfrågan på företagsanpassade mobilappar i slutet av 2017 kommer att vara fem gånger så stort som utbudet.
Lästid: 4 min
Rebecka Birgersson
Tillbaka till bloggen

”Utveckla din egen app!” är en uppmaning som allt fler kommer att kunna få ifrån sina arbetsgivare. Utvecklingen av appar går snabbare än någonsin tidigare, ändå finns ett glapp i efterfrågan av nya mobilappar och utbudet. Gartner nämner i sin rapport från 2015 att de tror att efterfrågan på företagsanpassade mobilappar i slutet av 2017 kommer att vara fem gånger så stort som utbudet. Det är ett enormt glapp som kräver förändrade arbetssätt för att stängas.

Detta har gjort att flera aktörer på marknaden nu har vänt på utvecklingsprocessen och skapar verktyg för att användarna själva skall kunna designa appar efter sina behov. Det är verktyg som varken kräver någon teknisk bakgrund eller några kodningsförmågor, med "drag-and-drop" funktionalitet så skapar användaren själv en app för sina egna behov. På samma sätt som att nästan vem som helst idag kan skapa en hemsida med hjälp av några enkla klick så kommer vi kunna skapa appar med samma enkelhet.

I framtiden använder vi runt sex olika enheter i det dagliga arbetet

Ett viktigt inslag i lösningarna är också att de är plattformsoberoende, vi går mot ett mer mobilt arbetssätt och en viktig del i denna utveckling har varit att de appar som utvecklas ska fungera minst lika bra på alla mobila enheter. Detta är också något som Gartner lyfter fram i sin rapport, de har konstaterat att anställda på dagens arbetsplatser använder i genomsnitt tre olika enheter i sitt dagliga arbete, vilket Gartner spår kommer öka till ca fem eller sex enheter allt eftersom IoT (Internet of Things) växer.

Läs mer: Framtidens mobila strategi

Många siar om stora effektivitetsvinster när anställda själva kan skapa appar för tidsregistrering, projektarbeten och rapportering, men det finns också många kritiker. Kritikerna pekar b.la. på aspekter som hur mycket tid som kommer läggas på apputveckling istället för andra arbetssysslor, ger apparna verkligen tillräckligt stora effektivitetsvinster för att kompensera denna tid? Hur skapar vi en enhetlighet på arbetsplatsen när alla kan utforma sina egna verktyg? Kan allt detta ge motsatt effekt, att det bara blir en massa dubbelarbete och vi blir mindre effektiva?

Ännu ett steg mot mer användaranpassade lösningar

Positivt är att användarna själva kan se till att skapa ett verktyg som matchar deras behov, vilket kan ge upphov till en mer nöjd användare samtidigt som det uppmuntrar till kreativitet och nytänkande på arbetsplatsen. Det minskar också behovet av skugg-IT, att anställda hittar egna verktyg att arbeta i när företagets inte räcker till, ett problem som många organisationer brottas med. Det finns därmed även andra vinster att se till förutom de rent effektiviseringsmässiga, att se till kring lösningen.

Att tänka på är även att organisationen bör ta fram processer för hur de kan snappa upp de idéer och appar som går väldigt bra, för att kunna ta dessa steget längre och kanske med hjälp av utvecklare göra apparna ännu mer funktionella och sedan rulla ut dem i hela organisationen. För att kunna dra nytta av effektivitetsvinsterna i resten av organisationen och motverka dubbelarbete.

Läs mer: Tvärgrupp IT - Webmastern som löste problemen på akuten

Allt detta är en tydlig trend på att teknikutvecklingen flyttas allt närmre slutanvändarna, för att skapa lösningar som matchar användarnas behov bättre. Ett tydligt tecken på att det finns effektivitetsvinster att göra genom att ge mer bestämmanderätt till slutanvändarna.

Vem vet vad användarna själva kommer att kunna utveckla i framtiden?

Låt oss veta vad du tycker!

Har vi rätt eller är vi ute och cyklar?

Prenumerera på artiklar

Relaterade artiklar

Svante Randlert - "förändringskultur istället för strukturer för förändring"

Rätt människa på rätt plats som vet vad de ska göra och älskar att göra det. Läs tipsen från Svante Randlert i vår intervju.
Läs artikeln

Intervju med Heléne Lidström, Författare till "Det nya arbetslivet"

Intervju med Heléne Lidström, författare till Det Nya Arbetslivet. "Ledningen behöver vara med på det och agera förespråkare och förebilder i ...
Läs artikeln

3 viktigaste 2017. Vad är DW, BOT och AI?

Vill du veta vilka trender du måste hänga med på 2017? ta en titt på dessa områden för er digitala arbetsplats.
Läs artikeln